Η σημασία της ύπαρξης λίστας ελέγχου καθαρισμού τουαλέτας

Η σημασία της ύπαρξης λίστας ελέγχου καθαρισμού τουαλέτας

Οι τουαλέτες χρειάζονται συνεχή συντήρηση. Στα περισσότερα δημόσια κτίρια, οι τουαλέτες έχουν μεγαλύτερη επισκεψιμότητα από τους άλλους χώρους, γι’ αυτό είναι απαραίτητο να διατηρούνται καθαρά και απολυμασμένα.

Ωστόσο, πολλές τουαλέτες παραμένουν σε λιγότερο από ιδανικές συνθήκες, επειδή οι εργαζόμενοι δεν έχουν τον χρόνο ή τους πόρους για να τις καθαρίσουν αποτελεσματικά.

Ως υπάλληλος, η διατήρηση μιας καθαρής τουαλέτα μπορεί να είναι ένα δύσκολο έργο. Δεν είναι μόνο χρονοβόρος, αλλά λόγω της πολύς κίνησης δύσκολο να ολοκληρωθεί. Είναι επίσης συχνά δύσκολο να βρεθεί χρόνος για τον καθαρισμό της τουαλέτας, όταν πρέπει να το κάνουν υπάλληλη από άλλο πόστο εργασίας.

Γι’ αυτό προτείνουμε κάθε επιχείρηση να εφαρμόσει μια λίστα ελέγχου καθαρισμού τουαλέτας. Οι εργαζόμενοι θα μπορούν να ελέγχουν και να ολοκληρώνουν με πρόγραμμα τη διαδικασία. Επίσης, συνιστάται η τακτική απολύμανση του χώρου από επαγγελματίες απολυμάνσεων (Απολυμάνσεις 24 Ώρες), για τη σωστή διατήρηση της υγιεινής του χώρου.

Παρακάτω είναι μια βασική λίστα καθαρισμού τουαλέτας που μπορεί να χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε επιχείρηση! Μη διστάσετε να τροποποιήσετε αυτήν τη λίστα ελέγχου καθαρισμού βάση τις δικές σας ανάγκες.

12 πράγματα που δεν πρέπει να λείπουν από καμία λίστα καθαρισμού!

1. Καθαρίστε τους νεροχύτες και τους πάγκους

Οι νεροχύτες και οι πάγκοι μεταφέρουν τόνους βακτηρίων. Όλοι οι νεροχύτες και οι πάγκοι στην τουαλέτα πρέπει να ψεκάζονται με αντιβακτηριδιακό απολυμαντικό και στη συνέχεια να σκουπίζονται με υγρή πετσέτα χαρτιού ή καθαρό πανί.

2. Μεταλλικά είδη υγιεινής

Τα μεταλλικά στοιχεία τείνουν να προσελκύουν δακτυλικά αποτυπώματα, λεκέδες και βρωμιά. Όλα τα μεταλλικά είδη υγιεινής πρέπει να σκουπιστούν και να γυαλιστούν μέχρι να καθαριστούν και να απολυμανθούν.

3. Καθαρίστε τους καθρέφτες

Οι καθρέφτες συχνά αφήνονται μουτζουρωμένοι και λερωμένοι. Ψεκάστε όλους τους καθρέφτες με καθαριστικό γυαλιού και σκουπίστε τις προς τα κάτω, φροντίζοντας να αποφύγετε τη δημιουργία ραβδώσεων.

Η σημασία της ύπαρξης λίστας ελέγχου καθαρισμού τουαλέτας

4. Καθαρίστε & απολυμάνετε τις αλλαξιέρες μωρών

Τα μωρά και οι γονείς αξίζουν έναν καθαρό και ασφαλή χώρο για να αλλάξουν τις πάνες των μωρών τους. Είναι ζωτικής σημασίας να διασφαλιστεί ότι οι αλλαξιέρες μωρών καθαρίζονται και σκουπίζονται με αντιβακτηριδιακό απολυμαντικό.

5. Απομακρύνετε και απολυμάνετε τους λεκέδες στις τουαλέτες

Αυτό είναι προφανές! Οι τουαλέτες πρέπει να καθαρίζονται για να απομακρυνθούν οι λεκέδες και πρέπει επίσης να απολυμαίνονται τόσο μέσα όσο και έξω από τη λεκάνη τουαλέτας.

6. Καθαρίστε τα ούρα και αντικαταστήστε τα στίγματα των ουρών

Σε κανέναν δεν αρέσει ένα δύσοσμο ουρητήριο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε σκουπίσει τα υπολείμματα ούρων με ένα αντιβακτηριδιακό απολυμαντικό.

7. Άδειο κάδο απορριμμάτων και υγιεινής

Η υπερχείλιση στους κάδους σκουπιδιών είναι σοβαρή εστία μόλυνσης. Όλες οι σακούλες αποβλήτων που γεμίζουν πρέπει να πετιούνται και να αντικαθίστανται με νέες καθαρές σακούλες. Επίσης, μην ξεχάσετε να αδειάσετε και να αντικαταστήσετε τις σακούλες στα δοχεία σερβιέτας και ταμπόν για προϊόντα γυναικείας υγιεινής!

8. Αντικαταστήστε τα ρολά τουαλέτας

Όλοι έχουμε τύχει να μην βρούμε χαρτί υγείας σε ένα κοινό μπάνιο – μην αφήνετε την επιχείρησή σας να είναι μία από αυτές. Αντικαταστήστε τυχόν ρολά χαρτιού τουαλέτας που έχουν τελειώσει ή κοντεύουν να τελειώσουν.

9. Αναπληρώστε τα καλύμματα καθισμάτων τουαλέτας

Τα καλύμματα των καθισμάτων είναι συχνά κενά, αλλά δεν πρέπει να είναι. Αν η εταιρεία σας διαθέτει ένα διανομέα καλύμματος καθισμάτων τουαλέτας, θα πρέπει να φροντίσετε να ξαναγεμίζεται τακτικά και να είναι γεμάτο από νέα καλύμματα.

10. Αναπληρώστε το σαπούνι χεριών

Όλοι θέλουμε καθαρά χέρια! Μετά τη χρήση της τουαλέτας είναι σημαντικό να πλένουμε τα χέρια μας για την αποφυγή μεταφοράς μικροβίων. Όλοι οι διανεμητές σαπουνιού πρέπει να ελέγχονται και να ξαναγεμίζονται τακτικά.

11. Σκουπίστε και σφουγγαρίστε τα δάπεδα

Τα δάπεδα πρέπει να σκουπιστούν για να αφαιρεθούν τυχόν σκουπίδια ή βρωμιά και μετά να σφουγγαριστούν καλά. Κρατήστε τον χώρο ασφαλή τοποθετώντας μία πινακίδα προσοχής “υγρό πάτωμα” και αφήστε το εκεί μέχρι τα δάπεδα να είναι εντελώς στεγνά.

12. Απολυμάνετε τους τοίχους

Η σκόνη και η βρωμιά μπορούν να συγκεντρωθούν στους τοίχους όπως και στους πάγκους των αποχωρητηρίων. Όλοι οι τοίχοι μπάνιου θα πρέπει να σκουπιστούν για να αφαιρεθεί κάθε σκόνη ή βρωμιά. Επίσης, φροντίστε να αφαιρέσετε τυχόν γκράφιτι που γίνονται από αντιδραστικούς νέους.

Η τακτική απολύμανση του χώρου από επαγγελματίες απολυμάνσεων (Απολυμάνσεις 24 Ώρες) θα διατηρήσει τον χώρο σας πιο υγιεινό και θα κάνει εύκολη την καθημερινή του φροντίδα και απολύμανση.

Δείτε περισσότερα για απολυμάνσεις στην ιστοσελίδα.

You may also like...

Popular Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *